Dorobantul Ploiesti -o stea apusa

Din seria GÂNDURI DE SEARA

Dragii mei suntem foarte triști .
Știți cât de mult ținem la firmele românești  și nu pregetam sa le promovam ori de câte ori putem.
Iată însă ca o fabrica de tradiție Dorobantul Ploiesti, emblema stofelor de calitate din România trece prin mari dificultăți și s ar putea sa și înceteze activitatea.
Sa le ținem pumnii, sa le uram sa găsească un investitor adevărat pe  care sa l intereseze producția românească și nu spațiile sau importurile.

Erau mereu alaturi  de noi si de ideile noastre,Le propuneam desene si se preocupau desi era fabrica mare sa ne vina in intampinare.

Ce e ciudat acum când încerc sa găsesc imagini pe net cu fabrica nu găsesc mai nimic.
Un site sărac fără mesaj de parcă aceasta fabrica nu ar fi existat  peste 100 de ani,..
De parcă toate datele ,faima  și munca atâtor oameni ar fi fost sterse.

Oare așa vom fi și uitați ?
Oare așa noi romanii vom dispărea încet, încet și vom munci pe alte meleaguri pentru alții.
Visam la libertate , visam la prosperitate la o viață frumoasa și demna pentru noi toți.
Și ce am obținut sau ce avem?

Îmi tot suna în cap o lozinca publicată pentru prima data în Manifestul comunist redactat de Karl Marx și Friedrich Engels, aflându-se săpată pe piatra funerară de la căpătâiul fondatorului marxismului.

Proletati din toate tarile uniti va!

ROMANI DIN TOATE TARE UNITI VA!

Va prezentam câteva date pentru aducere aminte
preluare de pe wikipedia

Dorobanțul Ploiești este o companie producătoare de textile din România. Compania este înființată la 1886 ca fabrică de tricotaje, iar la 1905 devine fabrică națională de postav civil și militar[1][2]. În 1915 se transformă în societate anonimă pe acțiuni[2]. În1935 se amenajează o filatură proprie de lână pieptanată, care va fi preluată în 1938de societatea Textila, cea din urmă fiind în final „înghițită” ca patrimoniu deÎntreprinderea Dorobanțul[2]. În perioada comunistă s-au realizat investiții importante în retehnologizare și modernizare[1]. In 1982, produsele primesc licența mărcii internaționale Woolmark[2]. Se exporta masiv în Iordania, Canada, SUA, Japonia,Franța, Australia, Marea Britanie, sau Liban[2]. În perioada comunistă, produsele Dorobanțul au fost un veritabil brand pe piața românească[2].

După Revoluție însă, situația s-a schimbat, activitatea fiind restrânsă periodic[1]. În1997, s-a transformat în firmă cu capital integral privat, fiind cotată la Bursa de Valori București[1]. Acționarul principal este firma Alpha Import Export 2000, care deține 57% din titluri, restul acțiunilor fiind controlate de Jacob Fonea (13,31%) și fondul de investiții Broadhurst Limited (5,02%)[1].

Comentarii

Preferintele clientilor